Nyhetsarkiv


Visar nyheter 1 - 10 av 12. 
«Nyare 10 Äldre 10»

Nyhetsbrev
Publicerad 6 februari 2023

Nyhetsbrev
Publicerad 20 december 2022

Nyhetsbrev
Publicerad 22 juni 2022

Nyhetsbrev
Publicerad 4 mars 2021

Fokus på transporter!
Publicerad 1 mars 2021

Nyhetsbrev
Publicerad 22 december 2020

Nytt renhållningsuppdrag
Publicerad 15 december 2020

Nytt stort uppdrag i Dalarna
Publicerad 8 december 2020

Investering i kross och sikt
Publicerad 23 april 2018

Största affären någonsin för Allmiljö!

Publicerad 11 december 2017


Allmiljö har vunnit en ny stor upphandling gällande insamling av hushållsavfall. Avtalet gäller för hela åtta kommuner i Västmanland; Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Skinnskatteberg och Surahammar.

Avtalet är värt mer än 175 miljoner kronor, fördelat på cirka 25 miljoner kronor per år under sju år inklusive förlängning.

 

-          - det känns verkligen jätteroligt, då det här är den klart största affären någonsin för bolaget och faktiskt även den största i koncernens historia, säger Stefan Johansson, VD för Allmiljö och Kaj Johansson Gruppen AB. Vi kommer att nyinvestera i ett 15-tal fordon och anställa ett stort antal chaufförer i regionen, berättar Stefan Johansson.

 

De flesta fordonen i uppdraget kommer att drivas med biogas. Det matavfall som samlas in utgör basen för biogasproduktionen i regionen, så med biogas i sopbilarnas tankar blir kretsloppet fulländat.

 

-         -  uppdraget påbörjas i oktober 2018, men då det är så pass stort och omfattande kommer arbetet med att planera projektet, beställa fordon och söka lämpliga lokaler för etablering av ett platskontor i Västmanland att påbörjas direkt, säger Håkan Bergman, affärsområdeschef för slam & renhållning på Allmiljö.

 

Insamlingen av hushållsavfall i Västmanland sker för närvarande i kommunal regi, genom Vafab Miljö, som i och med detta avtal kommer att bli Allmiljös uppdragsgivare.