a
M
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
M
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
februari 6, 2023

Nyhetsbrev – Rallytema, bl a om hur vi hjälper Rally Sweden och våra egna rallytalanger

Rally Sweden är åter i Umeå 9-12 februari och vi är ännu en gång stolt samarbetspartner.
entreprenadtjänster

Vårt samarbete med Rally Sweden

Rally Sweden är åter i Umeå 9-12 februari och vi är ännu en gång stolt samarbetspartner. Vi är extra stolta över att våra medarbetare hjälper rallyt att få till ett fantastiskt evenemang. I det här special-nyhetsbrevet kan du läsa om hur vi hjälper Rally Sweden att skapa det perfekta underlaget och en grym arena, om våra egna rallytalanger, att Allmiljö tar hand om våra behov och tips till rallypubliken. Häng med!

Vi skapar de perfekta isvägarna för Rally-VM

Man vet ju hur man själv som bilförare vill ha sina vintervägar – torra och isfria. Men rallyförarna har helt andra krav för att Rally-VM ska få fart. Erik Flumé berättar om hur Kaj Johanssons Åkeri jobbar för att få till underlaget precis som det ska vara och jobb vi gör på The Red Barn Arena.

– Det ska vara så isigt som möjligt. Packad snö håller inte, då kör man sönder banan ner till gruset, och då ryker dubbarna på däcken. Det ideala vädret vore plusgrader och regn i några dagar och sedan riktigt kallt och ingen nederbörd, men det är svårt att få till det naturligt. Det är inte osannolikt att vi behöver vattna sträckorna.

Kaj Johanssons Åkeri kör också material åt Rally Sweden och jobbar med att bygga arenan, särskilt sista veckan innan tävlingarna, då portaler, scener, ljusanläggningar och tält ska byggas.

Det här är andra året vi hjälper Rally Sweden med arbetet kring tävlingarna, och vi hoppas på att få göra det under lång tid framöver!

Simon ledde Kajs till pallplats i rallyt

Visste ni att vi också kan köra rally? Under ledning av vår egen expert Simon Erlandsson tog vi en hedrande bronsplats i Vännäs MK:s årliga uthållighetstävling på Pengfors Motorstadion i oktober 2022.

De 16 deltagande lagen bestod av vardera åtta deltagare, och i Kaj Johansson Gruppens lag körde:

  • Simon Erlandsson (lagledare)
  • Mattias Björklund
  • Ulf Gidlund
  • Fanny Lidström
  • Jörgen Olsson
  • Arvid Schulz
  • Emil Sjöberg
  • Linnea Stenlund
  • Fredrik Tholander

Tävlingen är ett uthållighetsrally för företag och grupper, och går ut på att köra så många varv som möjligt på fyra timmar. Det vinnande laget hann 120 varv, men vi var inte långt efter med 113 varv.

Allmiljö löser alla behov

Allmiljö sköter med hjälp av underentreprenören Fredrik Hällgrens Åkeri all slamtömning under Rally Sweden.

Tömning med hjälp av slambilar sker dagligen på Nolia Service Park och The Red Barn Arena för att allt ska fungera för teamen och publiken. Toabodar efter sträckorna töms också så snart respektive sträcka är klar.

För besökare till rallyt

Äntligen är det dags för Rally Sweden, Sveriges största årligen återkommande evenemang blir en riktig folkfest med ca 200 000 besökare under 4 dagar och 100 miljoner tv-tittare!

För dig som besöker evenemanget så hänvisar vi till Rally Swedens hemsida för aktuell information. Se även länkar nedan.

Vi önskar alla en grym rallyupplevelse!  Vi ses i skogen eller på Red Barn.

Biljetter
Sträckor och tidplan
Red Barn Arena