a
M
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
M
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
juni 22, 2023

Nyhetsbrev – bl a om test av ellastbil, ny AO-chef och nya kontrakt

Som vanligt händer det mycket i koncernen, läs vad som hänt under en tid.
entreprenadtjänster

Kaj Johansson Gruppen önskar trevlig sommar

Vi har haft en mycket bra första halva på året där vi ser riktigt bra volymtillväxt, dels genom en del nya uppdrag och kontrakt, dels med att vi växer tillsammans med våra befintliga kunder. Vi har fyllt på orderstocken med en del spännande uppdrag som exempelvis vårt hittills sydligaste renhållningsuppdrag i Sörmland; Katrineholm, Flen och Vingåker.

Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete under hösten och som ett avstamp presenterar vi några nyheter, bl.a. hur vi stärker vår organisation för fortsatt utveckling och tillväxt med en ny affärsområdeschef för Transport & Logistik, vi har även med ett test av en ellastbil vilket är ett spännande alternativ i den viktiga omställningen för hållbarare transporter med minskade utsläpp.

Kaj Johansson Gruppen med Kaj Johansson Åkeri och Allmiljö vill önska kunder, medarbetare och samarbetspartners en skön och avslappnad sommarledighet och välförtjänt återhämtning.

Glad midsommar till er alla!!

Allmiljö laddar för framtiden

Allmiljö har i samarbete med Wist Last & Buss provkört en eldriven sopbil, en Volvo FEE 6X2, under ett par veckor. De rutinerade miljöarbetarna Nils Lundström, Thorbjörn Moberg och Tommy Jonsson (ej på bild) har provkört och resultatet ger mersmak.

– Bilen fungerade riktigt bra och det var alltid minst 1/3 av batterikapaciteten kvar vid dagens slut så räckvidden var aldrig något problem, säger Nils Lundström. Under testperioden har vi hittat en del förbättringsområden, påbyggnaden var lite långsammare än vi är vana vid då den inte var anpassad för vår körning, det var en del hydraulikljud som hörs då motorljud saknas och det behövs fler lättillgängliga laddplatser anpassade för lastbilar. Men även om det finns förbättringsområden så ser jag positivt på eldrift i framtiden, förutom att slippa avgaser så kommer också de tysta elbilarna att göra ljudbilden i stadsmiljön så mycket bättre. Jag är laddad för framtida äventyr, avslutar Nils.

Hållbarhetsarbetet ligger oss varmt om hjärtat och koncernen jobbar långsiktigt för att minska vårt klimatavtryck genom mål om CO2-utsläpp. Förutom att arbeta med sparsam körning så är det så klart viktigt att vi har rätt typ av fordon för att minska vår klimatpåverkan.

– Vi köper ett flertal lastbilar i koncernen varje år och följer aktivt med i den tekniska utvecklingen av framtidens bilar. Elfordon kommer med all säkerhet att vara intressanta i kommande upphandlingar, säger Peter Skånberg, fordonsansvarig inom Kaj Johansson Gruppen.

Full fart inom Mark & Anläggning

För Mark & Anläggning är det full fart, särskilt så här mitt i högsäsongen. Vi har som vanligt flera projekt på gång i sommar/höst.

– Ett av de större projekt som pågår är fortsatta arbeten åt Trafikverket med väg 555 i Brännland, något allmänheten märker av då Sörforsbron är avstängd i sommar, säger Greger Hallnor, affärsområdeschef Mark & Anläggning.

Vi har även påbörjat ett projekt på Cellovägen i Vindeln gällande 700 meter gata inklusive el och belysning som ska renoveras. Där är Vindelns kommun beställare och projektet kommer att pågå under hela hösten.

– I höst kommer vi också påbörja bland annat ett projekt om ledningsförnyelse och gatuombyggnad åt Vakin gällande Vintervägen och del av Karlsborgsvägen i Holmsund, avslutar Greger.

Utöver ovanstående pågår även flera mindre projekt, inklusive rivningar.

Ännu ett år med nöjda kunder

Ett stort tack till våra kunder som i vår kundundersökning ger oss betyget 8,51 av 10 vilket med god marginal överträffar vårt mål på 8 av 10!

Kundundersökningen är en viktig del i vårt löpande kvalitetsarbete och i årets telefonintervjuer medverkade stora och medelstora kunder från samtliga affärsområden. Det finns flera gemensamma nämnare mellan affärsområdena, särskilt lyfter kunderna fram styrkor som bra bemötande, kompetenta medarbetare, hög service och flexibilitet.

– Vi är stolta över att vi varje år sedan undersökningarna påbörjades för sju år sedan överträffat målet. Det visar att våra medarbetare på ett fantastiskt bra sätt löser uppgiften med kunden i fokus, kommenterar Stefan Johansson, VD.

Anders blir ny affärsområdeschef

Vi välkomnar Anders Brännlund som ny affärsområdeschef för Transport & Logistik.

Anders har lång branscherfarenhet, senast som affärsområdeschef hos Envix Nord och dessförinnan som Affärsområdeschef hos Bilfrakt Bothnia.

– Det känns otroligt kul att Anders ansluter till vårt lag som affärsområdeschef för Transport & Logistik, säger Stefan Johansson, VD. Vi kommer att bli ännu starkare inom affärsområdet då han har ett stort driv för affärsutveckling, är väldigt erfaren och vill utvecklas tillsammans med medarbetarna. Det kommer att bli spännande att följa utvecklingen framåt!

Anders kommer ursprungligen från Lycksele men bor numera i Brännland utanför Umeå tillsammans med fru och tre döttrar. Barnens aktiviteter tar det mesta av fritiden, men vid tillfälle blir det gärna en cykeltur med mountainbike, fiske eller något praktiskt arbete som nu senast att bygga ett utekök.

– Jag har följt Kaj Johansson Åkeri under en lång tid och imponeras starkt av bolagets lönsamma tillväxt, sunda värderingar och vision, säger Anders Brännlund. Det är tydligt att företaget har byggt upp en stark grund för att ta sig an framtida utmaningar och möjligheter. Jag ser fram emot att vara en del av denna resa och bidra till att fortsätta stärka företagets framgång.

Nytt avtal med Domsjö Fiber & fortsatt förtroende för tank

Flis har tecknat ett nytt treårigt avtal med Domsjö Fiber som innebär att vi utför transporter från Domsjö Fibers externa och interna lager med flisbilar. En nyhet är att vi även tillhandahåller en hjullastare för Domsjö Fibers räkning, denna blir stationerad på Stormyrans torvtäkt.

Inom tank har vi fått fortsatt förtroende från Skoogs Bränsle och Skelleftebränslen via ett nytt 5-årigt transportavtal med option på förlängning.

– Vi är båda lokala aktörer som satsar på hög service och tillgänglighet, därför känns det bra att vi fortsätter vårt fina samarbete, säger Per-Erik Jakobsson, VD på Skelleftebränslen.