Nyhetsarkiv


Visar nyheter 1 - 10 av 42. 
«Nyare 10 Äldre 10»Nytt stort uppdrag i Dalarna
Publicerad 10 juni 2016

Ny storaffär, nu i Skellefteå!
Publicerad 22 mars 2016

Förnyat förtroende i Sollefteå
Publicerad 21 mars 2016

Nu kör vi 100 % fossilfritt!
Publicerad 4 mars 2016

Ny återvinningscentral i Nordmaling
Publicerad 29 februari 2016

Containrar till Arjeplog
Publicerad 13 februari 2016

Allmiljö startar ÅVC i Nordmaling
Publicerad 28 juni 2015

Största affären någonsin för Allmiljö!

Publicerad 11 december 2017


Allmiljö har vunniten ny stor upphandling gällande insamling av hushållsavfall. Avtalet gäller förhela åtta kommuner i Västmanland; Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör,Köping, Norberg, Skinnskatteberg och Surahammar.

Avtalet är värt mer än 175 miljoner kronor, fördelat på cirka25 miljoner kronor per år under sju år inklusive förlängning.

 

-          - det känns verkligen jätteroligt, då det här ärden klart största affären någonsin för bolaget och faktiskt även den största ikoncernens historia, säger Stefan Johansson, VD för Allmiljö och Kaj JohanssonGruppen AB. Vi kommer att nyinvestera i ett 15-tal fordon och anställa ettstort antal chaufförer i regionen, berättar Stefan Johansson.

 

De flesta fordonen i uppdraget kommer att drivas med biogas.Det matavfall som samlas in utgör basen för biogasproduktionen i regionen, såmed biogas i sopbilarnas tankar blir kretsloppet fulländat.

 

-         - uppdraget påbörjas i oktober 2018, men då det ärså pass stort och omfattande kommer arbetet med att planera projektet, beställafordon och söka lämpliga lokaler för etablering av ett platskontor i Västmanlandatt påbörjas direkt, säger Håkan Bergman, affärsområdeschef för slam &renhållning på Allmiljö.

 

Insamlingen av hushållsavfall i Västmanland sker förnärvarande i kommunal regi, genom Vafab Miljö, som i och med detta avtal kommeratt bli Allmiljös uppdragsgivare.